במאה ה- 20 נבחרת אנגליה הייתה אחת מנבחרות האופניים הגרועות.
1908 הייתה השנה האחרונה שבה זכו רוכבים בריטים במדליית זהב במשחקי האולימפיאדה, ובמשך 110 שנה אף רוכב בריטי לא זכה ב”טור דה פראנס”. ביצועיהם של הרוכבים הבריטים היו גרועים כל כך, עד שאחד מיצרני האופניים באירופה סירב למכור לקבוצה אופניים מחשש שזה יפגע במכירותיו אם מקצוענים אחרים יראו שהבריטים משתמשים במותג שלו. ב-2003 קרה מהפך. דייב בריילספורד (Dave Brailsford) מונה למנהל הנבחרת וביום אחד הכל השתנה.
מה היה שונה בו לעומת מאמנים אחרים? האסטרטגיה שלו שהוא קרא לה “צבירת רווחים שוליים”.
הפילוסופיה שלו הייתה לחפש דברים שוליים זעירים 
שניתן לשפר בכל דבר שאנו עושים. העיקרון לפרק את התהליך לשרשרת גורמים הכי קטנים שיש כל דבר שאתה יכול לחשוב עליו ולשפר בנפרד כל גורם רק באחוז אחד, ואז כשמחברים הכל ביחד בחזרה השיפור הרבה יותר משמעותי.
וזה בדיוק מה שעשה צוות המאמנים שעבד תחת בריילספורד. המאמנים פירקו לגורמים את תחום רכיבת האופניים והחלו לבצע התאמות קטנות בכל גורם שכזה.
הם בדקו אפילו בגורמים שלא חושבים עליהם בדרך כלל. 
הם עיצבו מחדש את כסאות האופניים והפכו אותם לנוחים יותר. הם שפשפו אלכוהול על הצמיגים כדי לשפר את אחיזתם בקרקע. הם ביקשו מהרוכבים ללבוש מכנסיים קצרים מחוממים חשמלית לשמירה על טמפרטורת שרירים אידיאלית בזמן הרכיבה. השתמשו בחיישני ביופידבק כדי לפקח על האופן שבו כל ספורטאי מגיב לאימון מסוים. הם בדקו סוגים שונים של ג’לי עיסוי כדי לראות איזה ג’ל מוביל להתאוששות השרירים המהירה ביותר. הם קבעו את סוג הכרית והמזרן שהובילו לשנת הלילה הטובה ביותר עבור כל רוכב. בקיצור הבנתם...ברגע שהצטברו מאות שיפורים זעירים, התוצאות לא איחרו לבוא. 
חמש שנים אחרי שבלייספורד לקח פיקוד, קבוצת רוכבי האופניים הבריטית כבשה את מסלולי האופניים באולימפיאדה בבייג’ינג ב-2008 וזכתה ב-60 אחוז ממדליות הזהב בתחרויות השונות. ארבע שנים לאחר מכן, כשמשחקי האולימפיאדה הגיעו ללונדון, הבריטים העלו את הרף וקבעו תשעה שיאים אולימפיים ושבעה שיאים עולמיים.

הכתבה המלאה פורסמה במאגזין אפוק טיימס 11/9/2019
מה קורה פה בעצם? מה שאנחנו רואים זה צוות של אתלטים בינוניים מצליח להגיע לפסגת הספורט העולמי באמצעות הרבה שיפורים קטנים. נשאלת השאלה האם גם אנחנו, אנשים רגילים, יכולים להשתמש באותה אסטרטגיה כדי להגיע להישגים משמעותיים בחיינו האישיים? אני מאמין שכן.
תבחנו מה מהווה אתגר עבורכם היום, תפרקו לשרשרת גורמים הכי קטנים תחפשו דברים שוליים, זעירים שניתן לשפר, גם דברים שעד היום לא חשבתם עליהם, ולאט לאט כשהכל יתחבר תגלו שיש שיפור גדול ושעשיתם קפיצה קוונטית בתוצאות שלכם. 

 

שבת שלום
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.