1. מאז שנת 1964, הגיעו 10 סרטים ישראליים למועמדות לסרט הזר הטוב ביותר בפרס האוסקר, הפרס הקולנועי החשוב בעולם. אף אחד מהם לא זכה. עם זאת, במהלך השנים זכו 3 יוצרים ישראליים בפרס האוסקר בקטגוריות שונות עם סרטים זרים. האחרון שבהם ממש השנה.
2. 13 ישראלים זכו בפרס נובל היוקרתי מאז קום המדינה, הראשון שבהם היה הסופר ש"י עגנון בשנת 1966. עם זאת, היחיד מביניהם שזכה בפרס לבדו, ולא במשותף עם אף אחד, הוא הכימאי דן שכטמן, שזכה בפרס נובל לכימיה ב-2011.
3. לאחר זכייתו של עגנון בפרס נובל, הפכה עיריית ירושלים את הרחוב בו התגורר עגנון, בשכונת תלפיות בעיר (ובו קיים עד היום מוזיאון בית ש" עגנון), לחד-סיטרי, במטרה להפחית את תנועת המכוניות בו. כמו כן, הוצב שלט בכניסה לרחוב "נא לשמור על השקט, סופר במלאכתו".
4. המדליה האולימפית הראשונה בה זכתה ישראל היתה מדליית כסף בג'ודו (יעל ארד), באולימפיאדת 1992. בסך הכל יש לישראל 20 מדליות אולימפיות: 5 בהתעמלות, 9 בג'ודו ו-1 בטאקוונדו, 5 בגלישה ו-1 בשיט קיאקים, כאשר הגולש גל פרידמן הוא היחיד שזכה בשתי מדליות אולימפיות, אחת בארד ואחת בזהב.
5. הכדורגל הוא ענף הספורט הפופולרי בישראל. ישראל העפילה לאליפות העולם פעם אחת, בשנת 1970, ומעולם לא העפילה לאליפות אירופה. אך עד 1991 שיחקה בכלל במסגרות של אסיה, ושם אף זכתה באליפות היבשת פעם אחת, בשנת 1964. אך יש לזכור כי מדינות רבות באסיה, בעיקר המוסלמיות, סירבו להופיע למשחקים נגד נבחרת ישראל, מה שהקל את דרכה של הנבחרת ושל הקבוצות הישראליות במפעלי הכדורגל ביבשת.
6. שיטת ה'פנדלים', בעיטות הכרעה מ-11 מטר, הנהוגה כיום בכדורגל העולמי כולו, הגיעה כתוצאה ממשחק של נבחרת ישראל. באולימפיאדת מקסיקו (1968) פגשה הנבחרת ברבע הגמר את בולגריה. המשחק הסתיים בתיקו, אך באותם ימים לא הונהגה עדיין שיטה להכרעת משחקים שהסתיימו כך, ובהתאם לתקנון האולימפי דאז נערכה הגרלה. יו"ר הוועד האולימפי הסיר את כובע הקש הלבן שלו, והכניס לתוכו שני פתקים שעליהם נכתבו שמות הנבחרות. השופט שלף את הפתק של נבחרת בולגריה, ובישראל התעורר זעם רב על כך שהפסידה הזדמנות היסטורית בגלל הגרלה. לאחר מכן נקבע כי משחקים המסתיימים בשוויון יוכרעו בפנדלים.
7. במקור, מדי קבוצת מכבי תל אביב בצבעים כחול- לבן. בשנת 1942 הוחלט כי החולצות יוחלפו לצבע צהוב, לאות הזדהות עם יהודי אירופה שנאלצו אז לשאת את הטלאי הצהוב.
8. חיים נחמן ביאליק, מנשיאי ועד הלשון, חידש בשפה העברית יותר מ-300 מילים - יותר מאליעזר בן יהודה.
9. ישראל היא המדינה היחידה בעולם שהצליחה להחיות שפה מתה ולהשתמש בה כשפה לאומית.
10. לאליעזר בן יהודה נולדו חמישה ילדים מאשתו הראשונה דבורה, ולאחר פטירתה באה אחותה, חמדה, לסייע לו בגידול הילדים. הוא נשא אותה לאישה ונולדו להם עוד שישה ילדים. חמישה מילדיו נפטרו עוד בחייו.
11. לספוג שער זה לא דבר כיף במיוחד, בטח לא כשמדובר בשער עצמי, אבל יש חוק אחד שימנע ממכם לספוג שער עצמי ממש מביך. החוק אומר שאם היה חוץ ומהזריקה שלכם הכדור נכנס לשער ללא שום נגיעה בדרך, זה לא נחשב שער והקבוצה היריבה תקבל קרן.