חוקים ושיאים

1. על פי חוק, ניתן בישראל לעצור אדם המהלך ללא מטרה, המוגדר כ'שוטטות'. על פי חוק העונשין, ניתן להטיל עד חצי שנת מאסר על מי שנמצא "משוטט בחצרים או בקרבתם או בדרך או בכביש או בסביבתם, או במקום ציבורי, והכל בזמן ובנסיבות שיש בהם כדי להסיק שהוא נמצא שם למטרה אסורה או פסולה".

2. בראשון לציון קיים חוק עזר, לפיו אסור לתלות כביסה במרפסת הפונה לרחוב, ללא קבלת אישור מהעירייה.

3. בישראל נשברו מספר שיאי גינס הזויים במיוחד, כמו שרשרת עטיפות המסטיק הארוכה בעולם, סוס הנדנדה הכי גדול בעולם, השפם הכי ארוך בעולם, הכי הרבה אנשים שביצעו את אותו קסם באותו זמן, אירוע הרקדת הזוגות הגדול בעולם. אבל ההזוי מכולם הוא כנראה השיא של ביני הארנב, שקיבל את תואר השיא "הכי הרבה סלים על ידי ארנב בדקה" על ידי ספר השיאים של גינס. ביני שבר את השיא באוקטובר 2016.

4. באוגוסט 2017 נפטר בחיפה ישראל קרישטל, יצרן ממתקים וניצול שואה בן 112, שהוכר בשנת 2016 כגבר המבוגר ביותר בעולם, על ידי ספר השיאים של גינס. מספרים כי כאשר הגיעו לבשר לו על כך הגיב בביטוי 'שמחת זקנתי'.

5. האבן הירושלמית נכנסה לחוק בכלל על ידי... בריטי ששמו רונלד סטורס, והיה מושל ירושלים הראשון מטעם הבריטים, הוא זה שחוקק חוק עירוני המחייב כל קיר חיצוני בירושלים להיות מחופה באבן מסותת. 
מטרת החקיקה הייתה לשמר את סגנון הבנייה בעיר, ולא לאפשר שימוש בחומרים מודרניים, כמו בטון וטיח.
שמה הרשמי של האבן הירושלמית הוא "מיזית יהודית", או "מיזי יהוד" בערבית, שפירושו - "יהודי קשה עורף". 
בנוסף למה שרצו הערבים לאפיין את אבן הגיר הקשה בשם זה, רצו גם לאפיין את העם היהודי, שהוא קשה עורף.
ברובם המוחלט של המבנים בירושלים, נראה אכן חיפוי של אבן ירושלמית, מלבד שורות של בניינים שנבנו בשנות השישים, כדי לאכלס את גלי העלייה ההמוניים בשנותיה הראשונות של המדינה, למשל: בקרית יובל, קטמון ועוד (ויש גם בניינים בודדים שנבנו באבן נסורה, שלא מוסיפה לעיר יופי וחן…).